Z okazji Międzynarodowego Dnia Zdrowego Odżywiania i Gotowania w środę, 8 listopada 2017 r. na zakończenie i podsumowanie projektu "Kuchenne Edulekcje Zdrowia", załoga projektu przygotowała zdrowe kanapki śniadaniowe dla wszystkich uczniów z klas I-VII. Przed śniadaniem, wszyscy uczniowie poznali dwie wielkie piramidy, znajdujące się w holu: "Piramidę aktywności fizycznej dzieci" oraz "Piramidę zdrowego żywienia dzieci" opracowane przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. Chleb razowy, dużo różnych warzyw, bardzo smaczne dodatki kanapkowe wzmogły apetyt dzieci, które chętnie zasiadły do wspólnych stołów. Każda klasa zadbała o estetykę spożywania śniadania, napoje i dodatki owocowe. Marzeniem - chyba - wszystkich jest to, by takie śniadanie było w szkole codziennie. Myślimy o tym, by je spełnić.

 

ozio_gallery_nano